Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Xριστοφόρου Παχείας Άμμου


Μεσα στην ευφροσύνη και αναστάσιμη χαρά της πασχάλιας περιόδου και με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών και πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Παχείας Άμμου Ιεράπετρας.


Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο. Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο συναξάρι του αγίου, σημειώνοντας τη θαυμαστή μεταστροφή του άγριου Ρέπροβου σε Χριστοφόρου, ο οποίος αξιώθηκε να μεταφέρει και τον Χριστό ως μικρό παιδί και να μαρτυρήσει για Αυτόν. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε όλοι να προσπαθήσουμε να μιμηθούμε τον άγιο και να γίνουμε Χριστοφόροι εφαρμόζοντας στη ζωή μας το θέλημα του Θεού και ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Χριστοφόρος, ως προστάτης των οδηγών και των τροχοφόρων, να περιφρουρεί τους κατοίκους της Παχείας Άμμου και όλους τους διερχόμενους οδηγούς από την παρακείμενη εθνική οδό Αγίου Νικολάου-Σητείας.


Στην Ακολουθία του Εσπερινού έλαβε μέρος πλειάδα Εφημερίων και παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους ήταν η Aντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχ. Άμμου κ. Γεώργ. Ραπάνης, καθώς και οι Πρόεδροι και τα μέλη του Πολιτιστικού, Οικολογικού και Λαογραφικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών Παχειάς Άμμου «Νηρηίδες», που πρόσφεραν κεράσματα σε όλο το εκκλησίασμα.


Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ