Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

Πρώτο θέμα στη τοπική επικαιρότητα. Υβριδικό Αμαρίου. - του Νίκου Καραμανωλάκη

Πρώτο θέμα στη τοπική επικαιρότητα. Υβριδικό Αμαρίου. Με τις φαραωνικές ανεμογεννήτριες στα βουνά μας. Μας καλούν να επανεξετάσουμε. Να το ξανασυζητήσουμε. Να το ξαναδούμε....Ενημέρωσα το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι είναι λάθος, μέγα λάθος, να συρθούμε ξανά σε νέο κύκλο συζητήσεων. 


Τη στιγμή που υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων (μέσω δυναμικών λαϊκών συνελεύσεων) ομόφωνες αποφάσεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου( επίμονα ζητούσα να επικαιροποιήσει τις αποφάσεις αυτές και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ματαίως...) και βέβαια της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης. Δόθηκαν, επί μία διετία, μεγάλες μάχες για να γίνουν όλα αυτά. Ματώσαμε. 

Τέλος πάντων. Τώρα τι κάνουμε. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Δεν πρέπει να δείξουμε ηττοπάθεια γιατί θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Θα επακολουθήσει άναρχη επέλαση, αφού οι επενδύσεις αυτές δεν ευθυγραμμίζονται με το νέο χωροταξικό Κρήτης και ο Δήμος μας είναι απροστάτευτος, η καλύτερα ξέφραγο αμπέλι. Η άναρχη επέλαση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη καταστροφή των ορεινών όγκων του Δήμου μας που βρίσκονται μάλιστα στη καρδιά του Γεωπάρκου. 

Ο Δήμος μας, όλοι το ξέρουν, υπολείπεται σε ανάπτυξη, σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη. Ανάπτυξη που δεν θα έρθει με τα ανταποδοτικά των επενδυτών και των λιγοστών θέσεων εργασίας που προβλέπονται. Η τουριστική ανάπτυξη, πρέπει να θεωρείτε μονόδρομος αν θέλουμε οικονομική ανάκαμψη. Ακολουθεί βέβαια ο πρωτογενής τομέας. Για να έχουμε όμως τουριστική ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις αλλά και προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου με ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός,ο αρχαιολογικός, λαογραφικός, ο φυσιολατρικός, ο αγροτουρισμός κ.α. Όλα αυτά -είναι κατανοητό- αναιρούνται. 

Άρα, επαναλαμβάνω, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Απαιτείτε εγρήγορση. Συμφωνούμε όλοι. Άμεσα προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης του υπουργού και δυναμικές κινητοποιήσεις. Διαχωρίζω όμως τη θέση μου και κρούω τον κώδωνα. Δεν πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα. Υπάρχουν νόμιμες αποφάσεις α΄ και β΄βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης άρα θεωρείται λήξαν.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ