Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος Ιεράπετρας και χειροθεσία τεσσάρων Αναγνωστών

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέσθηκε το εσπέρας της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου 2019 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναόπου βρίσκεται στο ισόγειο του Ι. Καθεδρικού Ναού της Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. 

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον βίο και το ιεραποστολική δράση του αγίου και κυρίως στο έργο επαναευαγγελισμού της Κρήτης, μαζί με τον Όσιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, μετά την απελευθέρωσή της από τον Νικηφόρο Φωκά από τους Άραβες Σαρακηνούς, για το οποίο φέρει τον τίτλο του Ισαποστόλου.Όπως σημείωσε, οφειλετικώς και από αισθήματα ευγνωμοσύνης, τιμής και αγάπης, ως μικρό αντίδωρο για τη μεγάλη του προσφορά του  Οσίου Νίκωνος στη διατήρηση της χριστιανικής πίστης στην Κρήτη, ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κυρός Φιλόθεος δημιούργησε αυτό το ναό καθώς ήθελε να τιμάται όπως έπρεπε η μνήμη του Οσίου, ο οποίος με το κήρυγμα της μετανοίας του αποτέλεσε τον νέο Πρόδρομο της Εκκλησίας μας. 
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της μετάνοιας, ως αλλαγής σκέψης και τρόπου ζωής, και ευχήθηκε ο Όσιος Νίκων ο «Μετανοείτε» να φωτίζει και να ενισχύει όλους μας για να μετανοούμε για να γινόμαστε και εμείς φωτεινές λαμπάδες και οδοδείκτες πορείας στους άλλους, όπως οι άγιοι της Εκκλησίας μας. 
   
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χειροθέτησε σε Αναγνώστες τους Αντώνιο Μανιαδάκη του Νικολάου, Αναστάσιο Βασιλειάδη του Σπυρίδωνος, Εμμανουήλ Κοθρή του Ιωάννου και Νικόλαο Λαμπράκη του Κωνσταντίνου. Όπως σημείωσε είναι πρέπον, άξιον και δίκαιο, και προκειμένου να ενισχυθούν στην καθημερινή τους και πολλαπλή διακονία τους στην Ενορία και για να συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο αυτήν και για να αναγιγνώσκουν τα ιερά γράμματα, η χειροθεσία τους στον πρώτο βαθμό του Αναγνώστου, που αποτελεί τον κατώτερο βαθμό της Ιερωσύνης, τους ευχήθηκε δε ο Θεός να τους αξιώσει, όταν και εφόσον ευδοκήσει, να αξιωθούν και στους επόμενους βαθμούς της Ιερωσύνης. 
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ