Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Σητεία - Ενας ανεξήγητος αποκλεισμός


Δεν ειναι η πρώτη φορά (ούτε καν η δεύτερη ή η τρίτη)που απο τη νεα δημοτική αρχή γίνεται η επιλογή της επιλεκτικής ενημέρωσης, που σημαίνει πως δίνει πληροφόρηση κατα επιλογή και αποκλειστικότητα για ανοιχτές και δημόσιες συναντήσεις, για θέματα που αφορούν όλους μας και λογικά, ανήκουν στα "κοινής λήψης" θέματα.


Μια επίσκεψη του περιφερειάρχη Κρήτης και η παρουσία του στον εσπερινό στην Αγ. Αικατερίνη, δεν θα έπρεπε βέβαια να ειναι κατι "μυστικό", που θα μείνει μεταξύ υμέτερων, ούτε η συνάντηση του δημάρχου με τον Περιφερείαρχη αμέσως μετά, στο δημαρχιακό Μέγαρο με τη συζήτηση για εργα την πόλης, είναι ενα θέμα που θα μεινει μεταξύ μας και θα το "δώσουμε", ως αποκλειστικότητα, εκεί που θέλουμε εμείς.

Τους πάντες αφορά, και τα μέσα θα έπρεπε να είχαν πρόσβαση στην πληροφόρηση ο τι θα γίνει η συνατηση. Αυτο, μόνο.Μετά, ο καθένας διαχειρίζεται αυτην την ειδηση οπως νομίζει, είτε την αξιοποιεί ως πρώτο βήμα για μια πιθανή ειδηση, είτε για κάποιον λογο, την αγνοεί.
Στην περιπτωση μας δεν αγνοήσαμε την είδηση. Μας αγνόησαν, αντιθέτως .

Δεν υπάρχει παράπονο, δεν υπαρχει αιχμή, λεμε καθαρά αυτό που θελουμε να πούμε και δεν υπάρχουν κακές προθέσεις απέναντι σε κανέναν. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν ακομα να διορθωθούν, αν οι υπέυθυνοι κρίνουν βέβαια πως χρειάζεται διόρθωση. Υπάρχει και το γιατι.
Γιατι, καμία πληροφόρηση δεν είχαμε ποτε, ούτε απο το δήμο, ούτε απο τη. Περιφέρεια. Πιο σωστά, η Περιφέρεια επέλεξε να στείλει ενα δελτίο τύπου , μετά την παρουσία του περιφερειερχη στον εσπερινό, οπου έγινε αναφορά πως παραβρέθηκε. Μήπως ηταν έκτακτη η συνάντηση Ζερβάκη-Αρναουτάκη; Μπορεί. Υπάρχουν τα τηλέφωνα, τα email,αν θες να ενημερώσεις εχεις τρόπους .

Ειναι βέβαια αξιοσημείωτο, πως υπάρχει πολυ μεγαλύτερο ενδιαφέρον απο το δήμο Ιεράπετρας,για παράδειγμα, για την κάλυψη των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει με αναλυτική αλληλογραφία ,ηλεκτρονική φυσικά, πριν και μετά απο ενα γεγονός που διοχετεύεται οχι μόνο στα μέσα της πόλης, αλλα σε ολη την Κρήτη. Πολυ σωστά.
Γιατι η πληροφόρηση ειναι δημόσιο αγαθό, ή θα έπρεπε να είναι.
Αν η νεα δημοτική αρχή δεν την αντιμετωπίζει ετσι, εχει καθε δικαίωμα να επιλέγει να αποκλείει κάποια μέσα και να ευνοεί άλλα. Θα ήταν καλο να ξέρουμε το γιατι , αλλα αυτο ανήκει στην ιδιωτική περιοχή της ευθιξίας του δημάρχου και των στενών συνεργατών του.

Στα είκοσι εφτά χρόνια της λειτουργίας του ο σταθμός, δεν αντιμετώπισε με επιλεκτικότητα κάποιους δημόσιους άνδρες και γυναίκες, ούτε έβαλε φραγμούς προς μια κατεύθυνση, αντίθετα προσπαθεί να αποτυπώνει και να μεταφέρει οσο γινεται αντικειμενικά (που δεν ειναι εύκολο) και "ψυχρά " τις ειδήσεις , τη στιγμή που γίνονται.

Δεν έχουμε τίποτα βέβαια με τα άλλα ΜΜΕ και τους ανθρώπους που τα εκπροσωπούν, ο καθένας προσπαθεί να κανει τη δουλειά του οσο μπορεί καλύτερα. Αυτονόητο.
Μόνο που τα αυτονόητα, δεν ειναι πλέον αυτονόητα
(Για το γραφικό, ευχαριστώ τη φίλη Πόπη Κουρτελη).
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ