Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

Η πανήγυρη της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στον φερώνυμο Ενοριακό Ναό της πόλεως της Σητείας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε την Kυριακή 3 Νοεμβρίου, εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της πόλεως της Σητείας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τον ιερατικώς προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος ναού πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη, ιερούργησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. 
Στην ομιλία του ο Σεβ. αναφέρθηκε τόσο στα νοήματα της ευαγγελικής περικοπής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου, και στην ανάγκη σωστής διαχείρισης του πλούτου για να μην γίνεται εμπόδιο ο άνθρωπος να κερδίσει τη Βασιλεία των Ουρανών και να βρεθεί «εν κόλποις Αβραάμ». Επίσης, μίλησε  για την εορτή της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από τη Νικομήδεια, όπου είχε υποστεί μαρτυρικό θάνατο μετά από φρικτά βασανιστήρια, στη Λύδδα της Παλαιστίνης για τα εγκαίνια του πρώτου μεγαλοπρεπούς ναού που ανήγειραν οι χριστιανοί, και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα να έχει τις πρεσβείες και την προστασία του αγίου.
Προ της απολύσεως, ο Σεβ. ανέγνωσε ειδική ευχή και ευλόγησε τον νέο οίνο, κατά το αρχαίο έθιμο της Κρήτης, που την ημέρα αυτή ξεσφραγίζουν τα πρώτα κρασιά και δοκιμάζουν, εξ ου και το προσωνύμιο του Αγίου Γεωργίου ως «Μεθυστής». 
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ