Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ από τον Κήπο των Αληθινών Ευχών - Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Σητείας 2019 - 2020


Η μάγισσα Ουρανία παίρνει τη μαγική της σκούπα και τα καλικαντζαράκια της και αποχαιρετά τον Κήπο των Αληθινών Ευχών, χαρούμενη, γιατί με τη μαγική της αστερόσκονη
κατάφερε για μία ακόμη χρονιά να υπάρξουν χαμόγελα, ευτυχισμένες παιδικές φατσούλες και υπέροχες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις, αλλά, φυσικά, και γιατί πλέον έχει την υπόσχεση του Δημάρχου ότι αυτή η πόλη θα γίνει ακόμα καλύτερη και πιο φιλική για όλους!
Παρότι ο καιρός δεν επέτρεψε τη λειτουργία του χωριού όλες τις μέρες, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν όλες οι δράσεις που είχαν προγραμματιστεί, προσπαθήσαμε και φέτος να προσφέρουμε πλήθος –δωρεάν- δράσεων για μικρούς και μεγάλους.
Ήταν μια οργάνωση του ΔΟΚΑΣ με συνδιοργανωτές τον Δήμο Σητείας και τη Κοινότητα Σητείας.
Φυσικά, δε θα είχαμε καταφέρει τίποτα αν δεν είχαμε μαζί μας όλους αυτούς τους ανθρώπους που εθελοντικά προσέφεραν τη βοήθεια τους, έτσι ώστε το χωριό να λειτουργεί καθημερινά!
Τη Μάγδα Γιαλιτάκη, τον Δημήτρη Ζαμπετάκη και την Κατερίνα Τσίχλα που είχαν την ευθύνη συντονισμού των εκδηλώσεων και των εθελοντών, της καθημερινής λειτουργίας του χωριού, καθώς και της διαδικτυακής ενημέρωσης του κόσμου για τις δράσεις! Επίσης τις Μαρία Σφενδουράκη, Εμμανουέλα Σφενδουράκη, Άννα Συλλιγνακη, Τονια Σταυρακάκη, Μαρία Δαμουλάκη και Μαρία Κουνελάκη για τη βοήθεια τους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού.
Ευχαριστούμε τις Βέρα Περράκη, Πόπη Αυγουστάκη και Μαρία Σταυρακάκη που, με την εμπειρία τους, βοήθησαν σε οτιδήποτε χρειαστήκαμε τόσο στον συντονισμό, όσο και στη διακόσμηση του χωριού.
Η έναρξη έγινε στις 15 Δεκεμβρίου με τη συνδιοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας και συμμετείχαν οι: Σύλλογος Ρυθμικής Γυμναστικής Σητείας, Φιλαρμονική Δήμου Σητείας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Φουρναράκη, Λύκειο Ελληνίδων Σητείας και, στη συνέχεια, ακολούθησε συναυλία με τους Τσίτα Κόρδα.
Ευχαριστούμε τη μάγισσα Ουρανία, Κατερίνα Καπαρού, καθώς και τα καλικαντζαράκια της (Κωνσταντίνα Φυλλαδάκη, Μάγδα Γιαλιτάκη, Ελένη Πιρόλη, Βέρα Περράκη και Γιώργο Οικονομάκη) για το υπέροχο σκετσάκι που ετοίμασαν υπό την καθοδήγηση της Βέρας Περράκη. Η φωταγώγηση του δέντρου έγινε από τον δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη.

Ευχαριστούμε τον DJ Kαλικάντζαρο Ταρατατζούμ (Μάκη Αρακλιώτη) που ήταν εκεί.Eυχαριστούμε τον Δημήτρη Δρετάκη και το συνεργείο του για την ηλεκτρολογική κάλυψη των εκδηλώσεων, καθώς και τον Διονύση Κριθαράκη για την κάλυψη του ήχου.
Ευχαριστούμε για την προβολή και προώθηση των δράσεων τους: Derek Boyd, Liz Drummond, Style 100 fm, 95.5 fm, Melody 88, εφημερίδα Ανατολή, εφημερίδα Νέα Επαρχία, Εφημερίδα Σητειακά, Σητειακά Νέα, Sitia on Line και όλα τα ηλεκτρονικά μέσα της Επαρχίας.
Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας, η στήριξη των οποίων ήταν καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε θερμά τους:
Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας
Εμπορικός Σύλλογος Σητείας
Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας
Αγιασμάτης Μιχ. & ΣΙΑ Ο.Ε.
Μητσακάκης ζαχαροπλαστείο
Κρητικό Σπίτι
The Wall Music Bar
Il forno
Exo Lounge Café
Οινωδείον
Αντώνης Ρακάδικο
Λιμάνι
ΜεΡάκι
Κήπος Café
Εν Πλω
Da Giorgio
Φρέντυ Οικοδομικές Εργασίες
Μικροβιολογικό Εργαστήριο Ι. Κατραδάκης
Μεταξάκη Μαρία Πρακτορείο ΟΠΑΠ
Καφετέρια «Ο Κολιός»
Τζιβαέρι
Καφέ Καφέ
Φουντοραδάκης Νικ. Τρόφιμα Γενικά-Διανομές
Αρετάκης Ξηροί Καρποί
Μουτάκη Ευγενία Ξηροί Καρποί
Κουνελάκης Ζαχαροπλαστείο
Αϊλαμάκης Φούρνος Ζαχαροπλαστείο Καφέ
Kρέμα Κανέλα ζαχαροπλαστείο
Σητειακός Φούρνος
Οινώ Κοκολάκης
Χαλκιαδάκης Super Market
Κρητικός Super Market
Τσαντάκη Αγγελική
Ευχαριστούμε, τέλος, όλους όσοι συνέβαλαν με τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες δράσεις τους. Συγκεκριμένα:
Σητειακός Αθλητικός Όμιλος: Ο Σ.Α.Ο. ήταν μαζί μας με τις ακαδημίες μπάσκετ, βόλεϊ και στίβου και μας χάρισε μια μοναδική βραδιά με πολύ παιχνίδι! Ευχαριστούμε πολύ τους προπονητές Δημήτρη Κουπατσιάρη, Γωγώ Κλιματσούδα, Νάνσυ Καραΐνδρου, Μιχάλη Χαμηλάκη, καθώς και τον Σίμο Τσαντιράκη για όλο τον συντονισμό των δράσεων.
Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας: Το Π.Π.Α.Σ. ήταν μαζί μας με τα αγαπημένα παιχνίδια του κόσμου. Ευχαριστούμε τις Μαριαλένα Τσαλέρα και Ελευθερία Ζαρκανέλα.
Mariemma art’s: Η Μαρία και η Εμμανουέλα Σφενδουράκη έφτιαξαν υπέροχες κατασκευές με τα παιδιά.
ΨΥΧΑΡΓΩ: Η Ναυσικά Ματθαιοπούλου και ο Σάββας Γιαννικός μας έμαθαν πώς, με απλά υλικά, μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
Εθελοντές Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας: Οι αγαπημένες μας χελώνες και η Αθηνά Αρχολέκα μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες για τις θαλάσσιες χελώνες και διασκέδασαν, με υπέροχα παιχνίδια, τους μικρούς μας φίλους.
Κέντρο Σχολικής Μελέτης «Κουκουβάγια»: Η Μαρία Πορταράκη και η Βασιλεία Χριστοπούλου έφεραν το εργαστήριο φυσικής στον Κήπο των Αληθινών Ευχών και οι μικροί επιστήμονες έμειναν ενθουσιασμένοι.
English for Life: Ο Γιώργος και η Καίτη Ελευθεριάδη, η Ελπίδα Χατζηδάκη και όλοι οι μαθητές του φροντιστηρίου γύρισαν τα μαγαζιά της πόλης και κατέληξαν στο χριστουγεννιάτικο χωριό, μεταφέροντας σε όλους μας λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Maria Asfentagaki School of English: Η Μαρία Ασφενταγάκη μαζί με τα παιδιά του φροντιστηρίου ήρθαν από τους Αρμένους, τραγουδώντας μας χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα Αγγλικά.
Schule für Deutsch – Tsironis: Ο Χρήστος Τσιρώνης και οι μαθητές του φροντιστηρίου μας είπαν τα κάλαντα στα Γερμανικά και για λίγα λεπτά μεταφερθήκαμε … κάπου αλλού.
Energy FItness Studio: Η Έφη Μακρή και η Ράνια Ασφενταγάκη αφιέρωσαν ένα πρωινό μαθαίνοντας στα παιδιά λίγα από τα μυστικά της ενόργανης.
Το Artismari έφερε το παιχνιδοζυμαράκι για μία μέρα, αλλά η Κατερίνα Βαρδάκη ήρθε άλλες δύο μέρες εθελοντικά και διασκεδάσαμε όλοι μαζί με χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Άννα Τριανταφύλλου (Εργαστήρι Κεραμικής): Ο Νίκος Χατζηδάκης και ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης έφεραν τον τροχό και μας έμαθαν τα μυστικά της Κεραμικής.
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Σητείας: Χριστουγεννιάτικο face painting από τους γονείς και τη νηπιαγωγό του 1ου Νηπιαγωγείου Σητείας.
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Άννα Τριανταφύλλου (Εργαστήρι Ζωγραφικής): Παρά τον άσχημο καιρό, ο Νίκος Χατζηδάκης ήταν στο σπιτάκι των κατασκευών, έτοιμος να μάθει σε όλους τους μικρούς ζωγράφους τα μυστικά της ζωγραφικής.
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική τουΝοσοκομείου Σητείας, την ομάδα Κρουστών του Σ.Φ.Μ.Σ., το Καλειδοσκόπιο, το Φροντιστήριο Φιλόγλωσσο, το Φροντιστήριο Γιώτας Δημουλά, το Φροντιστήριο English for Life, το Φροντιστήριο του Τσιρώνη Χρήστου, τον Σύλλογο Γυμναστικής Σητείας, τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας και την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» ετοίμασαν για ακόμα μια χρονιά το Καλικαντζαrun, το οποίο, δυστυχώς, ακυρώθηκε λόγω καιρού. Τα δωράκια όμως που μαζεύτηκαν μοιράστηκαν στα παιδιά των κοινωνικών παντοπωλείων Σητείας και στα προσφυγόπουλα,
Βιβλιοπωλείο «Το Θρανίο»: Ο Δημήτρης Ζαμπετάκης διάβασε το παραμύθι “Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους” και οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό.
ΒibalArt. Η Άννα Συλιγνάκη διακόσμησε μαζί με τους μικρούς ζαχαροπλάστες χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια.
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας: Δυστυχώς, ο καιρός δεν επέτρεψε στον Σύλλογο να υλοποιήσει τις υπέροχες κατασκευές που είχαν ετοιμάσει.
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας: Δυστυχώς, ο καιρός δεν επέτρεψε στον Σύλλογο να υλοποιήσει τις υπέροχες κατασκευές που είχαν ετοιμάσει.
Cretan Cosmetics: Η Κατερίνα Τσίχλα είχε ετοιμάσει μία όμορφη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για τα νυχάκια μας, αλλά ο καιρός δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί η δράση.
Παιδική Σκηνή Θεάτρου Σητείας: Τα παιδιά της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου Σητείας και η Φανή Σύρπου, η Μαρία Μαντζίλα, η Νάνσυ Τσικαλάκη και η Κατερίνα Σκαρβελάκη ετοίμασαν μια μοναδική παράσταση για το χρόνο που έφυγε.
Ευχαριστούμε τη διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας, Ερη Βασαρμίδη, για τη φιλοξενία της παράστασης στον χώρο του σχολείου.
Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Μανιάτη, την Ελπίδα Χαραλάμπους, τον Γιώργο Παξιμαδάκη
και την ορχήστρα τους για την υπέροχη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/12/2019.
Τους Furiosa που έρχονταν με πολλή όρεξη και κέφι για τη συναυλία μετά το καλικαντζαrun, αλλά, δυστυχώς, ο καιρός είχε άλλα σχέδια.
Ευχαριστούμε πολύ όλα τα παιδάκια που χάρισαν ένα παιχνίδι που δεν χρειάζονταν πια. Κάποια άλλα παιδάκια που το έχουν ανάγκη έγιναν πολύ χαρούμενα!
Επίσης, ευχαριστούμε πολύ:
Τη Φιλαρμονική του Δήμου μας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Φουρναράκη, για
την παρουσία της με χριστουγεννιάτικες μελωδίες στον Κήπο μας, αλλά και στα στενά της πόλης.Τον Βαγγέλη Σαρίκα και τη Πόπη Αυγουστάκη για το σχεδιασμό των αφισών.
Ευχαριστούμε τον Αϊ Βασίλη Μανώλη Σιλλιγνάκη που, για 34η χρονιά, έρχεται με το καΐκι
και κάνει χαρούμενα όλα τα παιδιά, προσφέροντάς τους αγάπη, χαρά και πολλά δώρα.
Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Μιαούλη με το καΐκι του και τον αντιδήμαρχο Παπαδάκη Ιωάννη για την άμαξα.
Τον Επιπυραγό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας, Παύλο Καπετανάκη, καθώς και το πυροσβεστικό Σώμα Σητείας, τον Φ.Ο.Ρ.Σ.Σ., την Ε.Δ.Ε.Α.Κ., το Π.Π.Α.Σ. και την ομάδα του κρυμμένου θησαυρού «Κατσουλοχαέρολα» για την πολύτιμη βοήθεια τους, ώστε να έρθει ο τοίχος αναρρίχησης στον Κήπο των Αληθινών Ευχών, καθώς και για τη συμβολή τους στην ασφαλή υλοποίηση της δράσης.
Τον Μιχάλη Καρουζάκη και την Καρουζάκης ΑΕ για την εθελοντική μεταφορά και βοήθεια στο στήσιμο του χριστουγεννιάτικου χωριού.
Τον Αντώνη Δρακάκη και τη Ντίνα Στέλλα που φέτος για πρώτη φορά έφεραν καρουζέλ στο χριστουγεννιάτικο χωριό, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που υπήρχαν στον Κήπο.
Τον Ο.Α.Σ. για την παραχώρηση του βιντεοπροβολέα, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στην έναρξη, αλλά και στις προβολές ταινιών στο χριστουγεννιάτικο χωριό. Δυστυχώς, η προβολή ταινίας που είχε προγραμματιστεί για τον πεζόδρομο της Καραμανλή αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.
Την Αφοι Κ.&Γ. Ευαγ. Σαρικα ΟΕΕ για τα πυροτεχνήματα.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους εθελοντές που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί.
Face painting: Σοφία Σακκαδάκη, Σοφία Κοσμίδου, Ερμιόνη Τζαβολάκη, Ελπίδα Χαραλάμπους, Ελένη Χούμη.
Ξωτικά: Βίκυ Τσαγκαράκη, Σοφία Λεβαντάκη, Ελένη Πιρόλη, Κατερίνα Φουντουλάκη.
Και, τέλος, τον Αϊ Βασίλη Αριστοτέλη Γαλανάκη.
Σας ευχαριστούμε όλους και όλες για τη συμμετοχή και την καλή σας διάθεση να προσφέρετε όλες αυτές τις ημέρες αγάπης. Χωρίς τη συμβολή σας, τίποτα δε θα ήταν εφικτό. Ευχαριστούμε που το αγκαλιάσατε μαζί μας!
Ευχαριστούμε την Ε.Δ.Ε.Α.Κ. Σητείας και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σητείας, το Λιμενικό Ταμείο, την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο για την άψογη συνεργασία, για το προσωπικό και τα μέσα που διέθεσαν, προκειμένου να διεξαχθούν όλες οι δράσεις με απόλυτη ασφάλεια.
Τέλος, ευχαριστούμε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και το εργατικό δυναμικό για την καλή διάθεση και τη συνεχή στήριξή τους.
Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.
Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και πολλές, μα πολλές στιγμές δημιουργίας, αγάπης και προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας!
Δ.Ο.Κ.Α.Σ., Δήμος Σητείας, Κοινότητα Σητείας
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ