Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Πεύκων Σητείας

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους, ευχόμενος υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων των σχολικών μονάδων, και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών Πεύκων.


Στην εμπνευσμένη και από στήθους ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στη ζωή, το απαράμιλλο έργο και την πολυδιάστατη προσφορά των Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, σημειώνοντας ότι συνδύασαν  με τον καλύτερο τρόπο την ανθρώπινη γνώση με την αρετή και την πίστη προς τον Τριαδικό Θεό με την έμπρακτη αγάπη και προσφορά στον συνάνθρωπο, ευχήθηκε δε η σκέψη, ο λόγος, το έργο και η προσφορά των Τριών Ιεραρχών να εμπνεύει και να αποτελεί παράδειγμα ζωής και όλους μας.
Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε εντός του πανηγυρίζοντος ναού τη Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πεύκων και ευχήθηκε εγκάρδια στην Πρόεδρο κ. Ολυμπία Γκιουμέ και στα μέλη του συλλόγου χρόνια πολλά με διαρκή την πρεσβεία των αγίων Τριών Ιεραρχών.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας Πεύκων Πανοσιώτατος Αρχιμ. Ευγένιος Σπηλιαρωτάκης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε΄ Αρχιερ. Περιφερείας Αιδεσ. Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, ενώ παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νικ. Μακρυνάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Νικόλαος Λατζανάκης, κάτοικοι του χωριού καθώς και πολλοί Πευκιανοί που διαμένουν στην Ανάληψη Μακρύ Γιαλού. 
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ