Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020

Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

Μέσα σε μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα και με τις ευλογίες των δύο Σεβ. Μητροπολιτών του Νομού Λασιθίου, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου το πρωί της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου 2020 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.


Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, κατόπιν ευγενικής παραχωρήσεως του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.
Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμαν. Θραψανιώτης, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, Σητείας κ. Γεώργ. Ζερβάκης, ο Αντιδήμαρχοι κ. Τζιράκης και κ. Χρ. Χατζημαρκάκη ως εκπρόσωποι των Δημάρχων Οροπεδίου και Ιεράπετρας αντίστοιχα, ο Ανώτερος Διοικητής της Φρουράς του Νομού Λασιθίου και Διοικητής της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου Αντισμήναρχος κ. Μάριος Σφενδουράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμαν. Παπαδάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου κ. Μιχ. Βασιλάκης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και Φορέων, και οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Τόσο ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος όσο και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος απηύθυναν εγκάρδιες ευχές για το νέο έτος επισημαίνοντας αμφότεροι την ανάγκη ενότητας και συστράτευσης όλων των Αρχών του τόπου για το κοινό καλό του Λασιθίου. Επίσης χαιρετισμό και ευχές για το 2020 απηύθυναν ο Βουλευτής, οι Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διανομή της Βασιλόπιτας και κέρασμα για όλους τους παρευρισκομένους, καθώς και παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια της πρωτοχρονιάς από τη χορωδία, υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Φουλεδάκη. 
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ