Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Πλακιωτάκης στο Ράδιο Κρήτη: Στόχος να στηρίξουμε τις νησιωτικές επιχειρήσεις και την Κρήτη

Έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε τις δράσεις που θα ενισχύσουν στην Κρήτη μας και τα νησιά την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων” δήλωσε μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος βρέθηκε στο Ηράκλειο για την ημερίδα στο Επιμελητήριο.

Ο Υπουργός υποστήριξε πως για πρώτη φορά η χώρα αποκτά άμεσα μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός ξεχωριστού τομεακού προγράμματος για το νησιωτικό χώρο. 
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε σαφές πως το Υπουργείο και η κυβέρνηση θέλει να φύγει μακριά από τις επιδοματικές λογικές και να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα που θα έχει ως στόχο της την ανάπτυξη και η εξωστρέφεια. Παρ’ όλα αυτά τόνισε πως το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα ισχύσει και θα έχει μάλιστα αναδρομική ισχύ, με την υποσημείωση ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το μέτρο ως μέτρο ανάπτυξης και όχι ως μέτρο επιδότησης. 

Ο Υπουργός υποστήριξε πως το λιμάνι του Ηρακλείου είναι ένα από τα πρώτα λιμάνια που θα αξιοποιηθούν, διευκρινίζοντας πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα λιμάνια ως μοχλό ανάπτυξης. 
Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών” τόνισε ο Υπουργός για να προσθέσει ότι θα ενοικιαστούν οι δημόσιες υποδομές της πατρίδας, έναντι συγκεκριμένων επενδύσεων και θέσεων απασχόλησης. 
Σε σχέση με τη χερσαία ζώνη, ο Γιάννης Πλακιωτάκης υποστήριξε πως το Υπουργείο θέλει το λιμάνι να είναι μέρος της πόλης και δήλωσε ανοιχτός στην αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης. 
Ο Υπουργός πήρε θέση και για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, τονίζοντας πως έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορα. Ο Υπουργός χαρακτήρισε πιλοτικό το μέτρο του πλωτού φράγματος, κάνοντας σαφές ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να ενισχύσει τόσο με μέσα όσο και με προσωπικό, με στόχο την προστασία της πατρίδας.  
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο Υπουργός υποστήριξε πως έχουμε να κάνουμε με έναν απρόβλεπτο γείτονα, δηλώνοντας ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε σαφές πως τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και το Λιμενικό βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε πρόκληση. 
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ