Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον σπηλαιώδη Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος Αρμένων Σητείας.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 8 Ιουνίου 2020 πανηγύρισε με λαμπρότητα ο φερώνυμος σπηλαιώδης Ιερός Ναός στους Αρμένους Σητείας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.
Στην ομιλία του ο Σεβ. αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής του Παναγίου Πνεύματος, του τρίτου Προσώπου της Ομοουσίου Τριάδος, υπογραμμίζοντας τη συνεχή παρουσία της αγιαστικής χάριτος και δυνάμεως του μέσα στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, αλλά και στη ζωή των Αγίων μας, ευχήθηκε δε σε όλους τη χάρη και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Εφημέριοι της περιοχής και εκκλησιάσθηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Λασιθίου κ. Γεώργιος Τσιφετάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρμένων κ. Πορταράκης. Ιωάννης κ.α.
Η μονή Ακρωτηριανής Τοπλού - Το φρούριο Καζάρμα - Το φοινικόδασος του Βάι ............. ............. .............
Παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Δ. Σητείας

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

To Αεροδρόμιο Σητείας στο facebook ............. Πωλούνται στην Σητεία στο facebook .............

Πρώτιστος το υπηρετείν

.............

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

............. .............

"/>

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 22.00 ΜΕ 24.00

.........

ΔΗΜΟΦΙΛΗ